diumenge, 13 de novembre del 2016

Què manca a Santa Eulàlia

QUÈ MANCA A SANTA EULÀLIA

Fa més d'un any que la regidoria d'esports va iniciar l'activitat “Caminem”. Es tracta de fer caminades pel poble,d'una hora de durada, dirigides per un monitor. Una idea genial, ja que té un cost relativament baix, només el sou de l'entrenador, i és d'allò més respectuosa amb el medi ambient: zero despesa energètica, zero despesa en materials. Una manera molt sostenible de fer esport, adequada a totes les edats i a tots els estats de forma física. Una manera de conèixer, aprofitar i valorar el nostre entorn. Una manera de conèixer millor els nostres veïns i d'establir-hi nous vincles , noves relacions. Llàstima que es limiti a tres dies setmanals; segur que si s'ampliessin hores i/o dies, també se n'ampliaria el nombre d'usuaris.
Però el em sembla més interessant de la proposta és el fet de posar l'esport a l'abast de qualsevol persona, sigui quina sigui la seva situació econòmica; estic pensant en totes aquelles persones que no poden permetre's pagar les quotes i el material de gimnàs, pàdel, pilates....
Idees com aquesta són molt benvingudes en els temps actuals on moltes persones tenen dificultats econòmiques . Se m'acut que la posada en marxa d'un Banc del temps també podria beneficiar la ciutadania i en especial les persones amb pocs recursos per afrontar les necessitats del dia a dia. Aquestes iniciatives no haurien de ser patrimoni exclusiu de les entitats, si no que també haurien de venir de la iniciativa del consistori, tal com s'ha vist amb l'activitat de “Caminem”.

Pensant en les mancances de Santa Eulàlia, no seria el més adient fer-ne una llarga llista. Així que des de ICV-EUA ens limitarem a citar les que pensem que són més urgents de resoldre:
  • Contactes amb l'Associació Vida a la Font per tal d'impedir el total deteriorament de la Font del Rieral (Suposem que l'edifici deu tenir una pòlissa d'assegurances i potser s'hauria de posar fil a l'agulla per salvar un edifici que va costar 1.600.000€.
  • Estudi seriós sobre les consequències del canvi en la gestió de residus i possible retorn del porta a porta.
  • Digitalització de publicacions sobre el patrimoni històric i cultural de Santa Eulàlia per tal de facilitar la cerca d'informació, sobretot, per als estudiants.
  • Millora del web de l'Ajuntament.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada