dilluns, 15 de maig del 2017

Que no ens enganyin

Que no ens enganyin amb el desgastat discurs de la por que tan bé els va anar quan ens trobàvem en estat de xoc degut a la situació catastròfica heretada de la crisi. Com bé diu el nostre admirat Arcadi Oliveres, els diners no van desaparèixer amb la crisi, només van canviar de butxaca. No ens creiem que la situació actual necessiti de contractes precaris, sous irrisoris, becaris que treballin de franc, treballadors que han de pagar la jubilació de la seva magra butxaca degut a l'amenaça de veure's sense els diners que ja han pagat sobradament amb el seu treball i que, en realitat ,són ben seus! Els qui sí que ho necessiten són l'u per cent de la població per continuar tenint l'exclusiva de la riquesa mundial!

 Que no ens enganyin amb la “nova política”, dient que ja no haurien d'existir sindicats i partits d'esquerres, i que pertanyen al segle passat. Només la gent d'esquerra podem lluitar per defensar els nostres drets, com sempre ho hem fet!

Que no ens enganyin amb les noves lleis d'educació que van començar omplint-se la boca d' excel·lència, recordeu l'Ernest Maragall? i ara continuen amb l'emprenedoria. Pretenen que eduquem futurs ciutadans, o seria més exacte dir treballadors? emprenedors, que només depenguin d'ells mateixos per sortir-se’n , persones individualistes, perfeccionistes, excel·lents, triomfadores, empresàries d'elles mateixes, autoexigents, incapaces de rebelar-se contra el sistema, ja que estaran convençudes que el sistema són elles. Treballadors i treballadores que no toleren el fracàs ni en ells mateixos ni en els altres. Sembla una educació més pensada per formar empresaris exitosos, que no pas per formar persones. On és la solidaritat, el be comú, l'amor a l'altre, la compassió, l'empatia? Aquests termes no lliguen gaire amb l’excel·lència i l'emprenedoria, oi?
No faríem millor educant els infants perquè siguin les millors persones possibles, perquè siguin humanes?
Persones que vulguin treballar per millorar la societat, persones acollidores de refugiats i immigrants, persones preocupades i ocupades en la justícia social?
Aquest és un aspecte educatiu que no podem oblidar ara que recuperarem el Projecte Educatiu de Poble, El Pep i la Laia. Més aviat pensem que hauria de ser-ne l'eix principal. L'amor a l'altre, al poble i a l'entorn social i natural ,hauria de ser la base de tot sistema educatiu. I en els temps que vivim no és un objectiu fàcil d'assolir. Només en àmbits propers, en la família, a l'escola, al poble, és on podem formar persones conscients de les injustícies d'aquest neoliberalisme que ho està contaminant tot.

La gent d' ICV-EUA som gent d'esquerres , d'aquest segle, que volem lluitar contra la injustícia social i que no ens deixem enganyar. I aquí, a Santa Eulàlia de Ronçana, som pocs, més que pocs, som del tot insuficients. Ens falta gent per poder assistir a totes les comissions (Social, Mediambiental,de Barris, de Comptes....) tenim molta empenta i ganes de treballar, però ens falten mans i ments. Tant és si ets simpatitzant, militant, o senzillament una persona sensibilitzada pels temes socials, tant és si tens molt o poc temps lliure...qualsevol petita ajuda serà benvinguda. Pots contactar amb nosaltres en qualsevol moment, quan ens veiem pel poble, o per correu electrònic:

I volem aprofitar el fet de poder escriure en aquesta publicació per aconsellar-vos la lectura lenta, reposada i amb actitud i predisposició filosòfica de tres grans lluitadors, pensadors, sociòleg i filòsof: Arcadi Oliveres, Vicenç Navarro i Byung-Chul Han. Persones tan grans com elles i els seus escrits i reflexions ens poden ajudar molt a no formar part d'aquesta, cada vegada més gran, majoria enganyada.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada