dilluns, 5 de març del 2018

VALORACIÓ DE L’1-O A SANTA EULÀLIA I A CATALUNYA

VALORACIÓ DE L’1-O A SANTA EULÀLIA I A CATALUNYA

Els dies 1 i 2 d'octubre ,durant les entrevistes que ens va fer Canal SET ,vam dir que els greus fets produïts el matí de l'1 d'octubre ens portaven a posar l'èmfasi, no tant en els resultats de les votacions, sino en la vulneració dels drets humans, de la democràcia i de les llibertats elementals de les persones.
Els fets posteriors ocorreguts: empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, aplicació de l'article 155, ocupació de les institucions catalanes, dissolució del Parlament, del Govern, empresonament dels consellers, exili del President i consellers....confirmen que les nostres declaracions eren totalment encertades i que malaudaradament ens trobem davant d'un cop d'estat.
Davant d'aquesta greu situació pensem que no valen les posicions equidistants; que governs europeus, institucions, organitzacions,partits, sindicats i ciutandans i ciutadanes hem de posicionar-nos-hi . O estem al costat de la democràcia o fem costat a un govern espanyol autoritari, dictatorial i antidemocràtic.
El grup municipal d'ICV-EUiA ens hem posicionat des del primer moment clarament i activament al costat de la democràcia. Vam presentar al Ple municipal diverses mocions demanant la dimissió de Rajoy i de Millo, la declaració de persona non grata de Felip VI i de Millo, expressant el rebuig a les actuacions de la policia i guardia civil del dia 1 d'octubre i la defensa del model educatiu de Catalunya , atacat grument per PP, Ciutadans i PSOE ,i vam votar a favor de la moció de rebuig de l'article 155 presentada per PU. Ens sentim orgullosos de formar part d'un consistori que majoritariament s'ha mantingut actiu i beligerant en contra de l'estat espanyol i en defensa de la democràcia, ja que només hem tingut l'oposició del regidor del PSC , Abraham Requena,i totes les mocions presentades en aquest sentit han estat votades afirmativament per aclaparadora majoria.
També ens sentim orgullosos del nostre poble, de Santa Eulàlia de Ronçana! I volem donar les gràcies a les més de 200 persones que vam defensar les urnes i la democràcia, durant tot el dia 1 d'octubre, a l'Alcalde, a l'ERA, a l'ANC de Santa Eulàlia, al CDR del poble,del qual algunes persones del nostre grup municipal formem part activa, a canal SET i a totes aquelles persones que de manera anònima ens han fet costat i creuen que una Catalunya lliure és possible.
Però no podem deixar de banda la tristesa que ens produieix l'actitud del PSOE i del PSC, que des del dia 1 d'octubre s'han posicionat clarament al costat del govern estatal, un govern antidemocràtic, feixista, franquista i corrupte. Considerem que és còmplice i part activa de la repressió que estem patint a Catalunya.
Ara ens toca fer campanya per les eleccions del 21 de desembre i encoratjar tothom a participar-hi. Ens hi juguem molt. L'enemic és molt fort. Continuem lluitant i treballant per la justícia, la democràcia i la llibertat! Amb els nostres vots alliberarem els presos polítics i recuperarem les nostres institucions!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada